Bezele cu alune și merișoare

Bezele cu alune și merișoare

15 min

O ispită dulce, perfect completată de gustul acrișor al merișoarelor. Cine ar putea spune nu la aceste bezele?

O ispită dulce, perfect completată de gustul acrișor al merișoarelor. Cine ar putea spune nu la aceste bezele?

Ingrediente

Pentru 45 porții.

125 ml Aquafaba (apa din conserva de năut)
100 g zahăr pudră
2 linguri de zahăr cu ghimbir și portocală Fuchs
1 linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
½ boabă de Tonka Fuchs
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
un vârf de cuțit de cuișoare măcinate Fuchs
½ linguriță cardamom măcinat Fuchs
200 g alune măcinate
merișoare

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 183.4 kj (44.5 kcal)
Grăsimi: 2.98 g
din care acizi grași saturați: 0.26 g
Carbohidrați: 3.98 g
din care zaharuri: 2.91 g
Proteine: 0.69 g
Sare: 0.03 g

Preparare

1

Măcinați cuișoarele și boabele de cardamon sau zdrobiți-le fin într-un mojar. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele.

2

Mixați aquafaba bine și presărați treptat zahărul pudră, puțin câte puțin. Când amestecul este ferm, adăugați alunele, zahărul cu ghimbir și portocală râșnit și condimentele.

Sfat: Lăsați apa de la năut la frigider, peste noapte. Cu cât este mai rece, cu atât este mai bine.

3

Turnați amestecul obținut într-un poș cu spriț (vârf stelat) și formați bezele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. În mijlocul fiecăreia puneți merișoare.

4

Coaceți bezelele în cuptorul preîncălzit la 120° (convecție) timp de aproximativ o oră.