Bezele cu alune și merișoare

Bezele cu alune și merișoare

15 min

O ispită dulce, perfect completată de gustul acrișor al merișoarelor. Cine ar putea spune nu la aceste bezele?

Bezele cu alune și merișoare

Ingrediente

Pentru 45 porții.

125 ml Aquafaba (apa din conserva de năut)
100 g zahăr pudră
2 linguri de zahăr cu ghimbir și portocală Fuchs
1 linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
½ boabă de Tonka Fuchs
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
un vârf de cuțit de cuișoare măcinate Fuchs
½ linguriță cardamom măcinat Fuchs
200 g alune măcinate
merișoare

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 183.4 kj (44.5 kcal)
Grăsimi: 2.98 g
din care acizi grași saturați: 0.26 g
Carbohidrați: 3.98 g
din care zaharuri: 2.91 g
Proteine: 0.69 g
Sare: 0.03 g

Preparare

1

Măcinați cuișoarele și boabele de cardamon sau zdrobiți-le fin într-un mojar. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele.

2

Mixați aquafaba bine și presărați treptat zahărul pudră, puțin câte puțin. Când amestecul este ferm, adăugați alunele, zahărul cu ghimbir și portocală râșnit și condimentele.

Sfat: Lăsați apa de la năut la frigider, peste noapte. Cu cât este mai rece, cu atât este mai bine.

3

Turnați amestecul obținut într-un poș cu spriț (vârf stelat) și formați bezele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. În mijlocul fiecăreia puneți merișoare.

4

Coaceți bezelele în cuptorul preîncălzit la 120° (convecție) timp de aproximativ o oră.