Aperitiv din ardei cu Burrata

Aperitiv din ardei cu Burrata

15 min

O gustare rapidă și ușoară, în care dulceața ardeiului gras este dublată de cremozitatea și frăgezimea Burratei asezonată cu busuioc și chilli fulgi. Acestea se suprapun armonios peste gustul acrișor al caperelor.

Aperitiv din ardei cu Burrata

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc ardei gras roșu
1 buc ardei gras galben
1 buc ceapă roșie
4 linguri de ulei de măsline
½ linguriță chilli fulgi Fuchs
2 lingurițe busuioc Fuchs
2 linguri de oțet balsamic
sare de mare Fuchs
125 g de brânză Burrata
frunze proaspete de busuioc
25 g de capere
fulgi de chilli Fuchs pentru decor

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 668 kj (166 kcal)
Grăsimi: 11.8 g
din care acizi grași saturați: 2.3 g
Carbohidrați: 11.1 g
din care zaharuri: 7.48 g
Proteine: 5.24 g
Sare: 1.37 g

Preparare

1

Curățați ceapa și ardeii, spălați-le și tocați-le cubulețe. Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și sotați legumele timp de 2-3 minute.

2

Presărați ½ linguriță de fulgi de chilli și amestecați. Adăugați oțetul balsamic, caperele și condimentați cu sare, după gust. Puneți legumele într-un bol mic și lăsați-le să se răcească.

3

Stropiți cu uleiul de măsline rămas, presărați busuioc și sare după gust. Răspândiți bucățele de brânză Burrata și decorați cu fulgi de chilli și frunze verzi de busuioc.