Preparare
Spălați menta și uscați-o. Puneți deoparte câteva fire de mentă pentru decor la sfârșit. Tocați restul de mentă. Stoarceți lime-ul, zdrobiți boabele de piper roz. Puneți menta tocată, sucul de lime, siropul de arțar, boabele de piper roz zdrobite și rozmarinul într-un castron și amestecați.
Detașați de pe tulpină frunzele de mentă păstrate. Curățați ananasul, tăiați în rondele de 2,5 cm grosime, scoateți mijlocul cu un cuțit și apoi tăiați în bucăți cu de 5 cm lățime. Așezați ananasul pe bețe pentru frigărui (vezi sfat).
Frigeți pe grătarul încins sau într-o tigaie grill aproximativ 2 minute pe ambele părți. Apoi stropiți cu vinegretă și serviți cu înghețată vanilie și frunze de mentă.
Sfat: dacă folosiți bețe de frigărui din lemn, țineți-le în apă în prealabil timp de 2-3 ore, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc.