Flori de scorțișoară
Flores cassiae / Flores cinnamomi

Flori de scorțișoară

Florile de scorțișoară sunt fructele proaspete ale copacului.

Aroma florilor de scorțișoară

Aroma florilor de scorțișoară este caldă, florală și dulce, dar din lipsa notei de lemn, ele au o aromă mai slabă decât a scorțișoarei. Gustul florilor de scorțișoară poate fi descris ca fiind dulce, plăcut – el amintește de asemenea de o combinație dulce-fructată de scorțișoară și cuișoare.

Utilizarea florilor de scorțișoară

Florile de scorțișoară pot fi folosite pentru toate felurile de mâncare care se potrivesc și cu scorțișoară – adesea pentru deserturi și produse de patiserie. Florile  de scorțișoară pot fi adăugate atât la început ca fructe întregi, cât și ca pulbere la sfârșitul preparatului alimentar – așa cum cere rețeta.

Originea și istoria florilor de scorțișoară

Deja în vremurile străvechi era cunoscuta Cassia scorțișoară. Ca una dintre cele mai vechi condimente, scorțișoara a fost folosită cu mii de ani în urmă în China și a fost cunoscută acolo ca „Gui”. Până în anii 1960, Vietnamul a fost cel mai important furnizor de scorțișoară de cassia – aceasta s-a schimbat numai după războiul din Vietnam. De atunci, Indonezia a preluat producția de cassia în mâinile sale. Astăzi este cultivată și în sudul Chinei, Myanmar și Laos.

Florile de scorțișoară armonizează cu alte condimente, cum ar fi ghimbir, nucșoară sau cuișoare.