Cardamom
Elettaria cardamomum

Cardamom

Cardamomul este unul dintre cele mai răspândite condimente exotice din lume.

Aroma cardamomului

Cardamomul verde are aromă de fructe, flori, lămâie și este ușor picant.

Utilizarea cardamomului

Dulce și picant – notele de cardamom sunt deosebit de bune în special în alimentele dulci, cum ar fi produse de patiserie, salate de fructe, compoturi și gemuri, deserturi (creme brulee, budincă de orez, panna cotta), marinate dulci sau legume. De asemenea, preparatele din carne de miel, carne de oaie sau de vițel, carne de vită, carne tocată, gulaș, carnea de porc sau friptura câștigă prin cardamom.

Originea și istoria cardamomului

La începutul secolului XX, Guatemala a devenit cel mai mare producător de cardamom din lume, cu o producție anuală medie între 25.000 și 29.000 de tone. Planta a fost introdusă acolo în 1914 de către Oscar Majus Kloeffer, un plantator de cafea german.

Cardamomul, pe lângă gustul proaspăt de mentă, adaugă note amărui alimentelor prăjite. Ideal pentru a rafina legumele pe grătar.