Preparare
Puneți apa la fiert și adăugați sare, apoi puneți organele și le fierbeți aprox. 30-45 min. până sunt bine făcute.
Între timp, tăiați mărunt ceapa, adăugăți-o într-o tigaie în care încingeți ulei și căliți-o până când devine sticloasă, așa își păstrează uleiurile eterice. Apoi, lăsați-o la răcit într-un bol.
Mărunțiți pătrunjelul și adăugați-l peste ceapa călită. Tăiați ceapa verde rondele, adăugați-o în bol și amestecați totul.
Scoateți organele de miel care s-au fiert timp cca. 40-45 de min. și lăsați-le să se răcească. Apoi, tăiați-le în bucăți de aprox. jumătate de cm și adăugați-le peste ceapă, împreună cu ouăle, pesmetul și condimentul pentru drob. Amestecați totul bine până se omogenizează.
Într-o formă de copt turnați puțin ulei și întindeți-l cu o pensulă. Puneți prapurele proaspăt, o parte din compoziție și ouăle fierte. Apoi, adăugați restul de compoziție, apăsați până se compactează să nu rămână aer și înveliți cu prapurele. După, cu o pensulă puteți unge cu ulei și dați la cuptor pentru cca. 30-35 de min.
Când este copt, scoateți drobul și lăsați-l să se răcească. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, desprindeți lateralele și răsturnați rapid.
Tăiați drobul de miel și serviți invitaților! Poftă bună!
