Preparare
Tăiați ghimbirul în felii subțiri și puneți-l la fiert în 1,5 litri de apă, la foc mic, timp de 10 minute.
Între timp, rupeți anasonul și batoanele de scorțișoară. Zdrobiți semințele de fenicul și boabele de cardamon într-un mojar. Amestecați toate condimentele, inclusiv cuișoarele, cu ceaiul negru.
Într-o sită/infuzor, puneți amestecul de condimente și ceai negru. Adăugați sita în apa fierbinte cu ghimbir și lăsați totul la infuzat aproximativ 8 minute. Serviți ceaiul fierbinte cu lapte, după gust și îndulciți-l cu miere.
Sfat: În mod tradițional, ceaiul acesta se recomandă să fie servit cu lapte pentru a se evidenția diferitele arome ale condimentelor folosite. Însă, acesta poate fi consumat și simplu, fără lapte sau poate fi băut rece, adăugându-i cuburi de gheață.