Preparare
Tăiați varza roșie fideluță. Curățați cartofii fierți și tăiați-i în cubulețe. Răzuiți fin coaja de la o jumătate de portocală și stoarceți cealaltă jumătate pentru a obține sucul de portocale.
Curățați ceapa, spălați-o, tocați-o mărunt și puneți-o la călit într-o oală cu puțin ulei. Adăugați varza și cartofi și gătiți timp de câteva minute. Turnați supa de legume și oțetul. Într-un infuzor rotund pentru ceai puneți anasonul, foaia de dafin, boabele de ienupăr și cuișoarele și adăugați-l în oală alături de celelalte ingrediente. Condimentați cu sare de mare și piper Tellicherry proaspăt măcinat, după gust.
Acoperiți supa și fierbeți la foc mediu până când varza roșie se înmoaie. Scoateți infuzorul cu condimente, adăugați smântâna și pasați totul cu ajutorul unui blender vertical până obțineți o cremă
Tăiați chiflele cubulețe și puneți-le într-un castron. Stropiți cu puțin ulei de rapiță, presărați oregano, usturoi, sare și amestecați bine. Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Distribuiți pâinea într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și dați la cuptor timp de 5-10 minute până când aceasta devine aurie. Din când în când amestecați crutoanele pentru a se rumeni pe toate părțile.
Condimentați din nou cu piper Tellicherry proaspăt măcinat. Serviți supa cremă de varză roșie caldă alături de crutoane aromate cu oregano și usturoi.
