Unt aromat cu lavandă și portocală

Unt aromat cu lavandă și portocală

150 min

Combinația este una neobișnuită, dar în același timp este o surpriză culinară! Untul aromat cu lavandă și portocală se potrivește foarte bine cu o friptură la cuptor sau la grătar.

Unt aromat cu lavandă și portocală

Ingrediente

Pentru 6 porții.

250 g unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 buc portocală bio
1 linguriță oțet din vin alb
½ linguriță de flori de lavandă Fuchs
½ linguriță cimbru Fuchs
½ linguriță sare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1354 kj (324 kcal)
Grăsimi: 35.8 g
din care acizi grași saturați: 22.8 g
Carbohidrați: 0.67 g
din care zaharuri: 0.6 g
Proteine: 0.91 g
Sare: 1.01 g

Preparare

1

Puneți, într-un bol, untul împreună cu gălbenușul de ou și amestecați cu ajutorul unui mixer până când întreaga compoziție se omogenizează și devine cremoasă.

2

Spălați portocala, uscați-o cu un prosop de hârtie și răzuiți fin coaja acesteia. Adăugați, peste compoziția de unt, 2 linguri de suc de portocală, oțetul din vin alb, cimbrul, lavanda și jumătate de linguriță de coajă de portocală. Continuați să mixați până când se încorporează toate ingredientele și obțineți o pastă fină.

3

Puneți untul într-o hârtie de copt și rulați cu grijă, strâns, pe cât posibil fără bule de aer. Ca la salamul de biscuiți.

4

Răsuciți capetele batonului și păstrați la frigider cel puțin 2 ore.

Sfat: Acest unt aromat cu mirodenii are un gust mai intens dacă este ținut la rece de pe o zi pe alta sau dacă este ținut în congelator, însă în acest caz trebuie ambalat suplimentar și în folie alimentară pentru a nu prinde gust și miros străin.

Distribuie rețeta