Preparare
Înainte de preparare, tineți aluatul la temperatura camerei până când acesta poate fi ușor prelucrabil. Presărați puțină făină pe masa de lucru și întindeți aluatul de foietaj, astfel încât să aveți o grosime de circa 2 mm. Tăiați benzi de aproximativ 25 cm lungime și 5 cm lățime.
Într-un bol, amestecați suc de lămâie cu rom și scorțisoară.
Spălați merele, tăiați-le în jumătate, scoateți sâmburii și îndepărtați cotoarele. Tăiați merele în felii semirotunde, cât mai subțiri posibil și adăugați-le în amestecul de rom și lămâie (lămâia ajută merele să nu oxideze).
Preîncălziți cuptorul la 180 °C (coacere cu ventilație/funcția convecție).
Așezați, pe marginea fâșiilor de aluat, feliile de măr ușor suprapuse în așa fel încât partea roșie să fie în afară. Acoperiți merele cu jumătatea inferioară a aluatului și apăsați ușor pe toată suprafața. Rulați cu grijă, cât se poate de strâns, de la un capăt la celălalt, rezultând astfel trandafirii din foietaj și mere.
Așezați fiecare trandafir pregătit într-o tavă cu brioșe tapetată cu hârtie specială pentru brioșe/muffins.
Coaceți în partea de mijloc a cuptorului pentru aproximativ 20-25 minute, până când trandafirii sunt ușor rumeniți deasupra. Se servesc imediat simplii sau pudrați cu zahăr, după preferință.