Preparare
Zdrobiți piperul lung. Spălați castravetele, tăiați-l în jumătate pe lungime și scoateți miezul cu o lingură. Tăiați apoi bucățile de castravete în felii foarte subțiri. Spălați coriandrul, uscați-l, lăsați câteva fire deoparte pentru decorare și tocați-l. Spălați ceapa verde, tăiați partea verde în inele fine, iar partea albă în cuburi mărunte. Tăiați cele două avocado, scoateți sâmburii și scoateți pulpa cu o lingură.
Se spală lime-ul, se usucă și se rade coaja cât mai fin. Apoi se stoarce sucul. Se amestecă 3 linguri de suc cu coaja de lime, sare și 1 linguriță de zahăr. Apoi se adaugă pulpa de avocado și se pasează ca o cremă.
Amestecați castravetele cu inelele de ceapă verde și o parte din coriandru. Omogenizați bine oțetul de orez, 2 lingurițe sos de soia Fuchs, uleiul de susan, 1 linguriță de zahăr și ½ linguriță de piper lung zdrobit, se toarnă peste castravete și se amestecă.
Tăiați fileul de somon mai întâi în felii foarte subțiri și apoi în bucățele foarte fine. Se adaugă cubulețele de ceapă, coriandru, sucul de lime rămas, 2 linguri de sos de soia Fuchs, piper lung și 2 linguri de ulei de măsline și se amestecă bine.
Așezați crema de avocado în pahare. Acoperiți cu somonul marinat și ornați cu jumătate din salata de castravete și fire de coriandru. Serviți castraveții rămași separat, într-un bol.