Tartar de somon cu piper lung și cremă de coriandru

Tartar de somon cu piper lung și cremă de coriandru

35 min

Un aperitiv special pentru amatorii de pește, acest tartar de somon rafinat cu avocado, castravete și coriandru. O experiență specială pentru simțuri datorită piperului lung și sosului de soia.

Tartar de somon cu piper lung și cremă de coriandru

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 lingurițe de piper lung Fuchs
1 castravete
1 legătură de coriandru
1 ceapă verde
2 avocado
1 lime
sare după gust
2 lingurițe de zahăr
2 lingurițe oțet de orez
4 lingurițe sos de soia Fuchs
2 linguri de ulei de susan
4 linguri ulei de măsline
400 g file de somon proaspăt

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1740 kj (416 kcal)
Grăsimi: 28.9 g
din care acizi grași saturați: 5.1 g
Carbohidrați: 11 g
din care zaharuri: 3.1 g
Proteine: 28.3 g
Sare: 0.5 g

Preparare

1

Zdrobiți piperul lung. Spălați castravetele, tăiați-l în jumătate pe lungime și scoateți miezul cu o lingură. Tăiați apoi bucățile de castravete în felii foarte subțiri. Spălați coriandrul, uscați-l, lăsați câteva fire deoparte pentru decorare și tocați-l. Spălați ceapa verde, tăiați partea verde în inele fine, iar partea albă în cuburi mărunte. Tăiați cele două avocado, scoateți sâmburii și scoateți pulpa cu o lingură.

2

Se spală lime-ul, se usucă și se rade coaja cât mai fin. Apoi se stoarce sucul. Se amestecă 3 linguri de suc cu coaja de lime, sare și 1 linguriță de zahăr. Apoi se adaugă pulpa de avocado și se pasează ca o cremă.

3

Amestecați castravetele cu inelele de ceapă verde și o parte din coriandru. Omogenizați bine oțetul de orez, 2 lingurițe sos de soia Fuchs, uleiul de susan, 1 linguriță de zahăr și ½ linguriță de piper lung zdrobit, se toarnă peste castravete și se amestecă.

4

Tăiați fileul de somon mai întâi în felii foarte subțiri și apoi în bucățele foarte fine. Se adaugă cubulețele de ceapă, coriandru, sucul de lime rămas, 2 linguri de sos de soia Fuchs, piper lung și 2 linguri de ulei de măsline și se amestecă bine.

Așezați crema de avocado în pahare. Acoperiți cu somonul marinat și ornați cu jumătate din salata de castravete și fire de coriandru. Serviți castraveții rămași separat, într-un bol.