Tajine marocan de pui

Tajine marocan de pui

90 min

Este o rețetă orientală plină de savoare potrivită pentru orice anotimp. Ghimbirul, cardamomul și nucșoara în combinație cu prune și migdale conferă un gust aparte preparatului.

Tajine marocan de pui

Ingrediente

Pentru 2 porții.

25 g zahăr brut
200 ml suc de rodie sau apă
100 g prune fără sâmburi
1 buc anason stelat
6-7 buc cepe mici
2 buc dovlecei
ulei de măsline
1 lingură de unt
piper negru măcinat Fuchs
sare după gust
2 bucăți de piept de pui
ghimbir măcinat Fuchs
nucșoară măcinată Fuchs
cardamom boabe Fuchs
coriandru boabe Fuchs
1 lămâie tăiată felii
50 g migdale întregi

Preparare

1

Puneți la caramelizat zahărul într-o cratiță. Stingeți cu sucul de rodie sau apă, aduceți la fierbere, adăugați prunele, anasonul stelat și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 20 minute.

2

Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos).

3

Curățați ceapa. Tăiați dovleceii rondele. Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei de măsline și jumătate din unt. Sotați ceapa. Adăugați bucățile de dovlecei și lăsați-i la înăbușit până se înmoaie. Condimentați cu sare și piper. Așezați legumele călite într-un vas tajine.

4

Porționați pieptul de pui. Prăjiți uniform bucățile de carne într-o tigaie cu puțin ulei și restul de unt. Asezonați, după gust, cu sare, piper și restul de condimente și așezati carnea peste legume.

5

Răspândiți peste pui prunele împreună cu sucul lăsat, feliile de lămâie și migdalele. Puneți capacul, introduceți vasul în cuptor și coaceți pentru aproximativ 1 oră.

6

Scoateți capacul și coaceți descoperit pentru încă 5 minute.

7

Se servește cu garnitură de cușcuș.