Preparare
Puneți la caramelizat zahărul într-o cratiță. Stingeți cu sucul de rodie sau apă, aduceți la fierbere, adăugați prunele, anasonul stelat și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 20 minute.
Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos).
Curățați ceapa. Tăiați dovleceii rondele. Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei de măsline și jumătate din unt. Sotați ceapa. Adăugați bucățile de dovlecei și lăsați-i la înăbușit până se înmoaie. Condimentați cu sare și piper. Așezați legumele călite într-un vas tajine.
Porționați pieptul de pui. Prăjiți uniform bucățile de carne într-o tigaie cu puțin ulei și restul de unt. Asezonați, după gust, cu sare, piper și restul de condimente și așezati carnea peste legume.
Răspândiți peste pui prunele împreună cu sucul lăsat, feliile de lămâie și migdalele. Puneți capacul, introduceți vasul în cuptor și coaceți pentru aproximativ 1 oră.
Scoateți capacul și coaceți descoperit pentru încă 5 minute.
Se servește cu garnitură de cușcuș.