Salată Tabbouleh cu mentă și pătrunjel

Salată Tabbouleh cu mentă și pătrunjel

25 min

Salata Tabbouleh este un preparat cu specific libanez ce impresionează prin gust și calități nutritive. Combinația de pătrunjel, mentă, lămâie, legume, bulgur și mirodenii fac din această salată o mâncare absolut delicioasă.

Salată Tabbouleh cu mentă și pătrunjel

Ingrediente

Pentru 4 porții.

150 g de bulgur fin sau cușcuș
300 g roșii
castraveți cornișon
1/2 legătură de ceapă verde
1 lingură de mentă Fuchs
1/2 lingură de asmățui Fuchs
un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată Fuchs
5-6 linguri de suc de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru măcinat Fuchs
salată verde pentru decor
roșii cherry
1 legătură de pătrunjel verde
creson pentru decor
1 lingură de arpagic

Preparare

1

Pregătiți bulgurul sau cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Spălați roșiile, scurgeți-le bine, tăiați-le în jumătate și scoateți cotoarele. Spălați castraveții și decojiți-i. Tăiați în cubulețe roșiile și castraveții.
Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o rondele. Spălați pătrunjelul și tocați-l mărunt.

3

Într-un castron mare, amestecați bulgurul hidratat și bine scurs, cu toate ingredientele pregătite mai sus, cu asmățuiul, menta și scorțișoara măcinată.

4

Pentru dressing, amestecați bine sucul de lămâie cu uleiul de măsline, sare și piper, după gust. Turnați vinegreta peste salată, amestecați și lăsați la frigider pentru o jumătate de oră înainte de servire, să se întrepătrundă aromele.

5

Spălați frunzele de salată și scurgeți-le bine. Decorați un platou mare sau 4 farfurii cu frunze de salată. Potriviți gustul tabbouleh-ului cu sare și zeama de lămâie. Apoi, așezați totul peste frunzele de salată și ornați, după gust, cu frunze de creson și felii de roșii cherry.

Salata Tabbouleh o puteți servi simplă sau cu brânză de oaie, lipie sau alte preparate la alegere.