Preparare
Pregătiți bulgurul sau cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Spălați roșiile, scurgeți-le bine, tăiați-le în jumătate și scoateți cotoarele. Spălați castraveții și decojiți-i. Tăiați în cubulețe roșiile și castraveții.
Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o rondele. Spălați pătrunjelul și tocați-l mărunt.
Într-un castron mare, amestecați bulgurul hidratat și bine scurs, cu toate ingredientele pregătite mai sus, cu asmățuiul, menta și scorțișoara măcinată.
Pentru dressing, amestecați bine sucul de lămâie cu uleiul de măsline, sare și piper, după gust. Turnați vinegreta peste salată, amestecați și lăsați la frigider pentru o jumătate de oră înainte de servire, să se întrepătrundă aromele.
Spălați frunzele de salată și scurgeți-le bine. Decorați un platou mare sau 4 farfurii cu frunze de salată. Potriviți gustul tabbouleh-ului cu sare și zeama de lămâie. Apoi, așezați totul peste frunzele de salată și ornați, după gust, cu frunze de creson și felii de roșii cherry.
Salata Tabbouleh o puteți servi simplă sau cu brânză de oaie, lipie sau alte preparate la alegere.