Salată de mango cu mozzarella

Salată de mango cu mozzarella

15 min

Această salată surprinde prin combinația dulce-acrișoară dată de fructele de mango, mozzarella și sucul de lime, precum și prin aroma și prospețimea frunzelor de mentă.

Salată de mango cu mozzarella

Ingrediente

Pentru 4 porții.

125 g mozzarella din lapte de bivoliță
2 buc mango
câteva frunze de mentă proaspătă
60 g de fistic sărat și prăjit
1 buc lime
6 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de sirop de arțar
Sare de mare, după gust
½ linguriță fulgi de chillli Fuchs
¼ linguriță lemongrass Fuchs
1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 995 kj (238 kcal)
Grăsimi: 18.7 g
din care acizi grași saturați: 6.7 g
Carbohidrați: 10.5 g
din care zaharuri: 7.6 g
Proteine: 7.67 g
Sare: 0.3 g

Preparare

1

Puneți mozzarella la scurs într-o sită. Curățați de coajă fructele de mango, îndepărtați sâmburii și tăiați pulpa în bucățele. Spălați menta și desprindeți frunzele de pe tulpini. Decojiți fisticul și mărunțiți-l. Spălați și stoarceți lime-ul.

2

Într-un bol separat, pregătiți un dressing din ulei de măsline, 2-3 lingurițe de suc de lime, sirop de arțar, puțină sare, fulgi de chilli, lemongrass și scorțișoară.

3

Înainte de servire, puneți într-un castron mare bucăți mici de mozzarella și mango. Stropiți cu dressing-ul obținut și amestecați. Presărați fistic și frunze de mentă.