Preparare
Fierbeți lintea timp de 5-6 minute, apoi răciți-o în apă rece.
Mărunțiți nucile și prăjiți-le într-o tigaie fără adaos de grăsimi, până devin maro-aurii. Puneți-le deoparte.
Spălați și curățați cicoarea roșie, tăiați-o în jumătate și scoateți-i cotorul. Tăiați cicoarea în fâșii subțiri.
Spălați, curățați și tăiați ceapa verde în cubulețe. Decojiți mango-ul și tăiați-l în cubulețe. Decojiți avocado-ul și tăiați-l felii pe lungime.
Stoarceți portocalele și lime-ul. Luați trei linguri de suc și turnați-le peste avocado.
Amestecați toate ingredientele pentru salată și lintea într-un bol mare de salată. Tăiați gorgonzola în cuburi. Mărunțiți piperul cu ajutorul unei râșnițe.
Puneți restul sucului de citrice cu un sfert din cuburile de mango, gorgonzola, piper, scorțișoară, sare, boia de ardei iute și sirop de arțar în vasul unui mixer vertical și pasați totul. Adăugați uleiul de nuci.
Tăiați felii brânza Tallegio. Spălați și uscați busuiocul. Luați doar frunzele și puneți-le pe 4 felii de pâine. Adăugați brânza si încă o felie de pâine peste.
Coaceți sandwichurile într-un Sandwich-maker. Amestecați salata cu dressing-ul și presărați nucile coapte. Serviți și savurați sandwich-urile cu salată.
