Risotto de quinoa cu roșii și mozzarella

Risotto de quinoa cu roșii și mozzarella

Risotto de quinoa, un preparat clasic italian, a cărui aromă se completează perfect cu roșii și curcuma.

Risotto de quinoa cu roșii și mozzarella

Ingrediente

Pentru 4 porții.

125 g quinoa
350 ml supă de legume
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de rapiță
1 lingură de unt
50 ml vin alb
50 ml smântână pentru gătit
50 g mozzarella rasă
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru măcinat Fuchs, după gust
½ linguriță de curcuma măcinată Fuchs
500 g roșii cherry
4 linguri ulei de măsline
1 lingură zahăr brun
3 linguri oțet balsamic
frunze proaspete de bususioc
Opțional, pentru un gust picant, puteți adăuga piri-piri Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2244.3 kj (544.6 kcal)
Grăsimi: 31.2 g
din care acizi grași saturați: 8.66 g
Carbohidrați: 43.9 g
din care zaharuri: 8.92 g
Proteine: 21.5 g
Sare: 55.3 g

Preparare

1

Tocați ceapa și usturoiul mărunt, clătiți quinoa cu apă caldă și tăiați roșiile cherry în jumătate.

2

Căliți ceapa și usturoiul într-o tigaie cu ulei încins de rapiță, adăugați quinoa, lăsați să se călească puțin, după care adăugați vinul alb. Turnați puțină supă de legume și amestecați constant. Supa de legume se toarnă treptat pe măsură ce se evaporă. Adăugați smântâna și lăsați să fierbă.

3

Asezonați după gust cu sare, piper și curcuma, după care adăugați untul și lăsați-l să fiarbă puțin. La final, adăugați mozzarella. Pentru un gust picant, puteți presăra piri-piri Fuchs, în funcție de preferințe.

4

Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline și căliți roșiile cherry. Adăugați zahărul brun, oțetul balsamic, sare și piper după gust.

5

Aranjați risotto într-o farfurie, adăugați roșiile cherry și ornați cu busuioc proaspăt.