Punch aromat cu ghimbir și cimbrișor

Punch aromat cu ghimbir și cimbrișor

20 min

O băutură delicioasă și rafinată care arată și extraordinar din punct de vedere vizual. Ghimbirul și cimbrișorul îi conferă punch-ului un gust fructat și ușor picant.

Punch aromat cu ghimbir și cimbrișor

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 ml de apă
100 g zahăr brut
3 buc lămâi
6 lingurițe de ghimbir mărunțit Fuchs
2 lingurițe de cimbrișor
½ l de apă minerală
120 ml de rom de calitate
cuburi de gheață
cimbrișor proaspăt pentru decor

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 469 kj (112 kcal)
Grăsimi: 0.19 g
din care acizi grași saturați: 0.05 g
Carbohidrați: 9.17 g
din care zaharuri: 8.64 g
Proteine: 0.26 g
Sare: 0.01 g

Preparare

1

Puneți la fiert apa împreună cu zahărul, sucul de la 2 lămâi, ghimbirul și cimbrișorul. Apoi, lăsați amestecul deoparte să se răcească complet.

2

Strecurați infuzia printr-o sită. Tăiați felii lămâia rămasă. Puneți 1/3 din sirop într-o carafă mare. Adăugați jumătate din feliile de lămâie și completați cu apă minerală.

Sfat: Siropul rămas poate fi păstrat la frigider timp de o săptămână.

3

Umpleți 4 pahare cu cuburi de gheață și distribuiți feliile de lămâie rămase. Turnați sirop și adăugați 30 ml de rom în fiecare pahar. Decorați cu cimbrișor proaspăt.

Produsele utilizate în această rețetă