Pui catalan

Pui în stil catalan la cuptor

110 min

Acest pui umplut, care poate fi preparat cu doar câteva ingrediente, este un preparat popular din nordul muntos al Cataloniei.

Pui catalan

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 pui întreg (aproximativ 1,5 kg)
100 g pâine albă
5 linguri ulei de măsline
200 ml supă de pui
sare de mare Fuchs
1 linguriță ceapă granulată Fuchs
1 linguriță usturoi granulat Fuchs
1 linguriță cimbru Fuchs
½ linguriță piper negru măcinat Fuchs

Preparare

1

Tăiați pâinea în cuburi, amestecați condimentele cu 3 linguri de ulei de măsline și turnați acest amestec peste pâinea tăiată cubulețe.

2

Condimentați cu sare puiul pe dinăuntru și pe dinafară și umpleți-l cu cubulețele de pâine. Puneți-l într-o tavă și ungeți-l cu uleiul de măsline rămas. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C (căldură de sus și de jos) pentru aproximativ 45 de minute.

3

Turnați supa în tavă, măriți temperatura la 200°C și gatiți pentru încă 45 de minute.

Sfat: Acest pui poate fi servit împreună cu o salată de roșii.