Prăjitură cu mere, ghimbir și portocală

Prăjitură cu mere, ghimbir și portocală

60 min

Prăjiturile cu mere sunt cele mai bune în sezonul toamnă-iarnă. În combinație cu ghimbir și portocală rezultă un desert plin de arome ce nu poate lipsi de pe mesele de sărbători.

Prăjitură cu mere, ghimbir și portocală

Ingrediente

Pentru 6 porții.

3 buc mere
125 g făină
½ plic praf de copt
200 g zahăr
1 vârf de sare
3 ouă
100 g unt moale sau 100 ml ulei
amestec de ghimbir & portocală Fuchs
unt și făină pentru a tapeta vasul de copt
zahăr pudră pentru decor

Preparare

1

Spălați merele, uscați-le cu un prosop de hârtie, scoateți semințele și tăiați-le în sferturi.

2

Preîncălziți cuptorul la 160°C (căldură de sus și de jos). Ungeți forma de copt cu unt și tapetați-o cu făină.

3

Într-un bol, amestecați bine făina, praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați ouăle, untul topit sau uleiul și mixați până obțineți un aluat omogen, neted.

4

Turnați aluatul în formă, apoi distribuiți bucățile de măr și coaceți pentru aproximativ 40-45 minute.

5

Scoateți prăjitura din cuptor, presărați amestecul de ghimbir & portocală și continuați coacerea pentru încă 5 minute.

6

Când este gata, scoateți prăjitura, lăsați-o să se odihnească câteva minute, scoateți-o din vasul de copt și lăsați-o să se răceasca pe un suport.

7

Pudrați prăjitura cu zahăr pudră înainte să o serviți.