Preparare
Spălați merele, uscați-le cu un prosop de hârtie, scoateți semințele și tăiați-le în sferturi.
Preîncălziți cuptorul la 160°C (căldură de sus și de jos). Ungeți forma de copt cu unt și tapetați-o cu făină.
Într-un bol, amestecați bine făina, praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați ouăle, untul topit sau uleiul și mixați până obțineți un aluat omogen, neted.
Turnați aluatul în formă, apoi distribuiți bucățile de măr și coaceți pentru aproximativ 40-45 minute.
Scoateți prăjitura din cuptor, presărați amestecul de ghimbir & portocală și continuați coacerea pentru încă 5 minute.
Când este gata, scoateți prăjitura, lăsați-o să se odihnească câteva minute, scoateți-o din vasul de copt și lăsați-o să se răceasca pe un suport.
Pudrați prăjitura cu zahăr pudră înainte să o serviți.