Piept de rață în sos de vin roșu aromatizat cu condimente Fuchs

Încearcă rețeta de piept de rață cu sos de vin roșu, aromatizat cu amestec de condimente pentru vin fiert Fuchs. O rețetă ușor de preparat, ideală pentru o cină festivă.

Piept de rata cu sos de vin rosu

Ingrediente

600 g piept de rață (2 buc)
75 g unt rece (82% grăsime)
40 ml coniac
300 ml vin roșu
1 ceapă medie
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru boabe Fuchs proaspăt râșnit
15 g amestec de condimente pentru vin fiert Fuchs (1 plic)

Preparare

1

Carnea se crestează fin, pe partea cu piele, în formă de romburi.  Așezați pieptul de rață pe partea cu grăsime într-o tigaie rece.

2

Gătiți pieptul de rață la foc mediu până când partea cu piele s-a rumenit. Întoarceți bucățile de carne și pe cealaltă parte pentru 1-2 minute, cât să prindă o crustă. Odată gătite, puneți-le într-o tavă termorezistentă și introduceți în cuptorul preîncălzit la 120 °C, timp de 15 minute.

3

Între timp, pregătiți sosul. În tigaia în care am gătit pieptul de rață, puneți ceapa tocată mărunt peste grăsimea rămasă. Adăugați amestecul de condimente pentru vin fiert și lăsați puțin pe foc să se dezvolte cât mai bine aromele. Peste acestea, adăugați coniacul și flambați cu grijă.

4

După ce alcoolul din coniac a ars, turnați vinul roșu. Treceți sosul printr-o strecurătoare pentru a elimina resturile de ceapă și condimente și puneți-l înapoi pe foc.

După ce sosul a scăzut, opriți focul și adăugați treptat untul rece.Amescați continuu până ce acesta se topește și sosul ajunge la o consistență cremoasă.

5

Scoateți bucățile de carne din cuptor și lăsați-le 10 minute să se odihnească. Apoi, tăiați carnea felii și serviți împreună cu sosul de vin și cu o garnitură preferată. Poftă bună!

Produsele utilizate în această rețetă