Preparare
Carnea se crestează fin, pe partea cu piele, în formă de romburi. Așezați pieptul de rață pe partea cu grăsime într-o tigaie rece.
Gătiți pieptul de rață la foc mediu până când partea cu piele s-a rumenit. Întoarceți bucățile de carne și pe cealaltă parte pentru 1-2 minute, cât să prindă o crustă. Odată gătite, puneți-le într-o tavă termorezistentă și introduceți în cuptorul preîncălzit la 120 °C, timp de 15 minute.
Între timp, pregătiți sosul. În tigaia în care am gătit pieptul de rață, puneți ceapa tocată mărunt peste grăsimea rămasă. Adăugați amestecul de condimente pentru vin fiert și lăsați puțin pe foc să se dezvolte cât mai bine aromele. Peste acestea, adăugați coniacul și flambați cu grijă.
După ce alcoolul din coniac a ars, turnați vinul roșu. Treceți sosul printr-o strecurătoare pentru a elimina resturile de ceapă și condimente și puneți-l înapoi pe foc.
După ce sosul a scăzut, opriți focul și adăugați treptat untul rece.Amescați continuu până ce acesta se topește și sosul ajunge la o consistență cremoasă.
Scoateți bucățile de carne din cuptor și lăsați-le 10 minute să se odihnească. Apoi, tăiați carnea felii și serviți împreună cu sosul de vin și cu o garnitură preferată. Poftă bună!
