Preparare
Spălați bucățile de carne și uscați-le cu un prosop de hârtie. Zdrobiți, grosier, boabele de piper negru și ienibahar într-un mojar. Amestecați-le cu 2 linguri de salvie și cu sare, după gust.
Asezonați fileurile de piept de pui cu amestecul de condimente, apoi înveliți fiecare bucată de carne cu o felie de prosciutto di Parma. Fixați cu o scobitoare din lemn. Spălați lămâia și tăiați-o în două. Stoarceți zeama de la o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate tăiați-o rondele subțiri.
Spălați ceapa verde și tăiați-o în bucăți de aproximativ 5 cm lungime. Curățați păstăile de mazăre, rupând cele 2 capete, spălați-le și scufundați-le într-o oală cu apă sărată și clocotită pentru aproximativ 2 - 3 minute. Scoateți păstaile și treceți-le printr-un jet de apă rece pentru a le opri din fiert. Scurgeți-le de apă și lăsați-le deoparte.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și 20 g unt și rumeniți pieptul de pui timp de aproximativ 8-10 minute. După 6 minute, adaugă feliile de lămaie și toarnă sucul de lămâie peste carne. Păstrați la cald, în cuptor, pieptul de pui și feliile de lămâie.
În tigaia în care ați prăjit carnea, căliți pentru scurt timp ceapa verde. Scoateți-o și păstrați-o la cald, de asemenea. Adăugați mascarpone în tigaie și aduceți în punctul de fierbere, timp în care amestecați continuu. Condimentați cu sare, după gust și 1 linguriță de salvie.
Încălziți untul rămas și prăjiți păstăile de mazăre foarte puțin, având grijă să le păstrați verzi și crocante. Asezonați cu sare, după gust.
Feliați pieptul de pui și serviți alături de sos, felii de lămâie, ceapă verde și păstăi de mazăre. Asezonați cu fulgi de piper Tellicherry, după gust.