Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade (căldură de sus și de jos).
Bateți albușurile de ou într-un castron cu un vârf de sare până se formează o spumă fermă. Adăugați treptat zahărul și mixați bine după fiecare adăugare. Zahărul trebuie să se dizolve complet iar bezeaua va deveni tot mai fină și mai lucioasă. Apoi, adăugați amidonul de porumb dizolvat în oțet.
Tapetați o tavă cu foaie de copt. Formați grămăjoare rotunde din albușurile bătute spumă (puneți câte 4 linguri). Puneți tava în cuptor și reduceți temperatura la 100 de grade. Coaceți timp de 60-70 de minute, după care lăsați bezeaua să se răcească cu ușa cuptorului deschisă.
Între timp, pregătiți sosul de coacăze. Puneți coacăzele roșii într-o cratiță, însă păstrați câteva și pentru decor. Adăugați zahărul și încălziți încet. Puneți boabele de coriandru și rozmarinul într-un săculeț de condimente și fierbeți. Scoateți condimentele și lăsați sosul să se răcească.
Bateţi smântâna pentru frişcă cu zahărul, până se întărește, încorporați semințele de vanilie și jumătate de boabă de Tonka dată pe răzătoare. Puneți câte 2-3 linguri de frișcă peste fiecare bezea și ornați cu sosul de coacăze, cu coacăzele proaspete și cu frunze de mentă.