Panna Cotta cu lavandă și sos de ciocolată

270 min

Panna Cotta cu lavandă, vanilie și sos de ciocolată este un desert simplu, ușor de preparat, pe placul tuturor.

Panna Cotta cu lavanda si sos de ciocolata

Ingrediente

600 ml smântână
150 ml lapte
4 foi de gelatină
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
100 g zahăr
80 g ciocolată neagră 75%
100 g zmeură
fulgi de migdale
1/2 lgț flori de lavandă Fuchs
1/2 lgț semințe de anason
1/2 lgț cardamom boabe Fuchs
1 lgț piper roz

Preparare

1

Înmuiați gelatina în apă rece, pentru circa 5 minute.

2

Încălziți o cratiță, puneți în ea smântâna și laptele, apoi zahărul. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime ca să răzuiți pulpa din ea. Adăugați atât păstaia, cât și semințele în lapte și așteptați să fiarbă.

3

După ce laptele a fiert, adăugați condimentele: semințe de anason și cardamom. Puneți lavanda mai spre sfârșit ca să nu exagerați cu aroma ei puternică și să o puteți doza mai bine.

4

Strângeți gelatina și adăugați-o în cratiță, care se reîncălzește încă o dată.

5

Turnați Panna Cotta în pahare din sticlă, răcite, în porții de câte 150 ml. Puneți paharele pe o tavă și așezați-le în frigider pentru aproximativ 3-4 ore, ca să se răcească bine.

6

Pentru sosul de ciocolată, folosiți o cratiță mică și puneți-o la foc mic. Puneți în ea smântână și ciocolată spartă.

Zdrobiți piperul roz într-un mojar ca să obțineți aromele lui depline. Adăugați-l în cratiță și asteptați să se formeze o masă cremoasă.

7

După ce toată ciocolata s-a topit, treceți sosul printr-o sită într-un alt vas de sticlă ca să eliminați piperul roz. Lăsați sosul de ciocolată să se răcească.

8

Într-o tigaie teflonată și fără grăsime, prăjiți fulgii de migdale. După ce s-au rumenit, lăsați-le deoparte să se răcească.

9

La final, când Panna Cotta este gata, aranjați pe o farfurie ciocolată. Puneți paharele în apă caldă pentru circa 10-20 secunde ca să se desprindă gelatina. Extrageți ușor Panna Cotta din pahar cu un cuțit. Așezați Panna Cotta invers, direct pe pata de ciocolată și decorați cu ciocolată, zmeură, frunze de mentă și chips-uri de migdale.