Preparare
Scoateți murele din congelator și lăsați-le la dezghețat într-un bol. Spălați castraveții și tăiați-i în felii foarte subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o rondele foarte fine. Într-o cratiță, puneți la fiert oțetul, apa, sarea și zahărul. Din momentul în care a început sa fiarbă, mai lăsați pe foc încă 1 minut.
Așezați legumele și murele în straturi, în borcanul sterilizat. Începeți cu castraveții. Puneți în borcan o treime din feliile de castravete, după care distribuiți o treime din ceapă și jumătate din mure (inclusiv sucul pe care și-l lasă acestea). Puneți deasupra jumătate din condimente: o foaie de dafin, o linguriță de boabe de muștar și o linguriță de mărar. Continuați cu următorul strat de castraveți, ceapă și mure, după care adăugați și condimentele rămase. Încheiați cu ceapă și castraveți deasupra.
Turnați lichidul fierbinte în borcan astfel încât să acoperiți toate feliile de castraveți. Închideți borcanul și lăsați-l la rece pentru cel puțin o săptămână.