Murături cu castraveți și mure

Murături cu castraveți și mure

30 min

Încercați această rețetă inedită de murături cu mure și castraveți, asezonată cu mărar și boabe de muștar Fuchs!

Murături cu castraveți și mure

Ingrediente

250 ml oțet din vin alb (> 5°)
500 ml apă
1 lingură sare de mare Fuchs
2 lingurițe de zahăr
100 g mure congelate
250 g castraveți
1 ceapă
2 lingurițe cu vârf de mărar Fuchs
2 lingurițe de boabe de muștar Fuchs
2 foi de dafin Fuchs
1 borcan de 1 litru cu capac ermetic

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 175.61 kj (41.43 kcal)
Grăsimi: 0.52 g
din care acizi grași saturați: 0.01 g
Carbohidrați: 7.24 g
din care zaharuri: 6.83 g
Proteine: 0.75 g
Sare: 0.75 g

Preparare

1

Scoateți murele din congelator și lăsați-le la dezghețat într-un bol. Spălați castraveții și tăiați-i în felii foarte subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o rondele foarte fine. Într-o cratiță, puneți la fiert oțetul, apa, sarea și zahărul. Din momentul în care a început sa fiarbă, mai lăsați pe foc încă 1 minut.

2

Așezați legumele și murele în straturi, în borcanul sterilizat. Începeți cu castraveții. Puneți în borcan o treime din feliile de castravete, după care distribuiți o treime din ceapă și jumătate din mure (inclusiv sucul pe care și-l lasă acestea). Puneți deasupra jumătate din condimente: o foaie de dafin, o linguriță de boabe de muștar și o linguriță de mărar. Continuați cu următorul strat de castraveți, ceapă și mure, după care adăugați și condimentele rămase. Încheiați cu ceapă și castraveți deasupra.

3

Turnați lichidul fierbinte în borcan astfel încât să acoperiți toate feliile de castraveți. Închideți borcanul și lăsați-l la rece pentru cel puțin o săptămână.