Preparare
Zdrobiți boabele de ienupăr și ienibahar într-un mojar. Curățați ceapa și tăiați-o felii cât mai subțiri. Puneți într-o oală mică vinul împreună cu zahărul, ceapa, ienupărul și ienibaharul. Presărați un vârf de cuțit de sare și lăsați să fiarbă până când amestecul capătă consistența unui sos mai gros.
Pisați, într-un mojar, piperul lung împreună cu sarea de mare. Puneți carnea de vită tocată într-un bol. Bateți oul și adăugați-l peste carne. Asezonați cu mixul de sare și piper, după care amestecați foarte bine toate ingredientele. Întindeți compoziția pe o hârtie de copt astfel încât sa aibă o grosime de 2 cm și tăiați cercuri cu diametru de circa 4 cm. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți carnea pe ambele părți timp de aproximativ 4 minute.
Amestecați maioneza cu smântână, muștar, ketchup, tarhon și sare, după gust. Feliați subțire smochinele și amestecați-le cu sosul de vin și ceapă. Tăiați în jumătate bagheta, pe lungime și apoi tăiați bucăți de aproximativ 4 cm lățime. Puneți pe jumătatea de jos a fiecărei bucăți de pâine o frunză de Mangold. Peste aceasta, întindeți o linguriță din amestecul de maioneză, adăugați mini burger-ul și terminați cu o linguriță de sos și smochine. În cele din urmă, acoperiți cu jumătatea superioară de pâine. Fixați cu bețe din bambus.