Hummus de cartofi dulci cu nuci caramelizate

Hummus de cartofi dulci cu nuci caramelizate

Un preparat clasic, oriental, reinventat într-un mod inedit.

Hummus de cartofi dulci cu nuci caramelizate

Ingrediente

Pentru 4 porții.

300 g cartofi dulci
1 conservă de fasole albă (cantitate netă scursă 255g)
1 linguriță tahini
2 linguri ulei de măsline
jumătate de cățel de usturoi
sucul de la o jumătate de lămâie
un vârf de linguriță de boia afumată Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru măcinat Fuchs, după gust

Pentru nuci caramelizate:
25 g migdale tocate
25 g nuci tocate
30 g zahăr brun

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1184.3 kj (290.6 kcal)
Grăsimi: 15.5 g
din care acizi grași saturați: 1.89 g
Carbohidrați: 34.1 g
din care zaharuri: 11.7 g
Proteine: 5.66 g
Sare: 0.35 g

Preparare

1

Curățați cartofii de coajă, tăiați-i în cuburi mari și puneți-i la fiert. Scurgeți fasolea albă într-o sită și clătiți-o cu apă rece. După ce cartofii dulci s-au fiert, scurgeți-i și lăsați-i să se răcească. Puneți într-un recipient cartofii și fasolea împreună cu celelalte ingrediente pentru humus și mixați până devin pastă. Condimentați cu sare și piper, după gust.

2

Puneți zahărul brun, nucile și migdalele într-o tigaie antiaderentă și prăjiți până când zahărul se topește. Așezați-le apoi pe o foaie de copt și lăsați-le să se răcească. Dacă este necesar, zdrobiți-le când s-au răcit.

3

Așezați humusul de cartofi dulci într-un bol și puneți nucile caramelizate pe deasupra.