Preparare
Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți pentru a obține semințele. Puneți la fiert, într-o cratiță mică, sucul de la portocală împreună cu rozmarinul, zahărul și jumătate din semințele de vanilie. Fierbeți până când lichidul se reduce la jumătate și este bine legat. Puneți vasul în apă rece pentru a se răci sosul.
Prăjiți fulgii de migdale într-o tigaie fără ulei, până devin aurii. Dați-i deoparte și lăsați-i să se răcească pe o farfurie.
Puneți la scurs bilele de mozzarella pe o sită. Apoi, uscați-le cu un prosop de hârtie. Pregătiți frigăruile pe bete speciale din lemn, alternând bucăți mici de ananas cu bile de mozzarella.
Așezați frigăruile pe un platou. Stropiți-le cu sosul de portocală și presărați fulgi de migdale și piper roz boabe. Decorați cu frunze de mentă proaspete și serviți.
Sfat:
Aceste frigărui sunt deosebit de gustoase atunci când sunt prăjite într-o tigaie grill unsă cu puțin ulei de măsline.