Preparare
Puneți fructele de pădure într-o cratiță, adăugați apa, zahărul și sucul de lămâie și puneți-le la fiert. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o. Adăugați păstaia și semintele de vanilie peste fructe și lăsați totul să fiarbă 7 minute, fără capac. Amestecați des. Dacă apa se evaporă prea repede, mai turnați puțin lichid. Adăugați lemongrass măcinat în ultimele două minute și amestecați.
Scoateți păstaia de vanilie și pasați totul până obțineți o compoziție cremoasă. Puneți din nou cratița la fiert pentru aproximativ 2-3 minute, fără capac, amestecând continuu până când dulceața începe să se lege.
Turnați dulceața în borcane spălate și sterilizate, sigilați-le și puneți-le la rece. Deși pare lichidă dulceața fierbinte, aceasta se solidifică pe măsură ce se răcește.
Sfat: Dacă doriți să obțineți o dulceață cu textură fină, puteți separa semințele de mure cu ajutorul unei strecurători.