Conopidă Tandoori

Conopidă Tandoori

Acest aperitiv picant provine din India Centrală. Conopida este marinată și apoi coaptă pentru a crea gustarea ideală.

Conopidă Tandoori

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 porții
500 g conopidă
250 g iaurt
2 căței de usturoi
2 linguri suc de lime
1 lingură ulei
2 lingurițe boia de ardei dulce Fuchs
½ linguriță chilli piper Cayenne Fuchs
2 lingurițe coriandru măcinat
½ linguriță chimion
Sare de mare Fuchs

Preparare

1

Tăiați conopida în buchețele mici, spălați-o și uscați-o bine.

2

Pentru marinată, tocați usturoiul mărunt, și amestecați în iaurt alături de condimente. Adăugați uleiul și sucul de lime și condimentați cu sare. Marinați buchețelele, și lăsați-le în frigider pentru cel puțin o oră.

3

Așezați conopida pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt în cuptorul preîncălzit la 200°C (căldură sus și jos) pentru 40 de minute, până capătă o culoare aurie.

4

Lăsați să se răcească 5 minute până să serviți.

Sfat: Conopida Tandoori poate fi servită cu orez Basmati sau cu o salată colorată cu mentă și iaurt, spre exemplu.