Preparare
Într-o tigaie încinsă bine, puneți nucile mărunțite împreună cu o lingură de miere și caramelizați amestecând continuu. Apoi, scoateți-le pe o hârtie de copt și lăsați-le să se răcească.
Sfecla roșie se taie în rondele cât mai subțiri posibil cu ajutorul unui feliator de legume (tip mandolină) sau cu un cuțit foarte ascuțit. Curățați de coajă bucata de mango și tăiați pulpa în cubulețe. Stoarceți lime-ul. Puneți, într-un blender, sucul de lime împreună cu 4 linguri de mango cubulețe și pasați până obțineți un piure.
Zdrobiți boabele de ienibahar și piper negru într-un mojar. Amestecați jumătate din condimentele zdrobite cu chilli piper Cayenne, cu uleiul de măsline, piureul de mango și o linguriță cu miere. Condimentați cu sare, după gust.
Spălați frunzele de Mangold sau de salată mixtă și scurgeți-le bine de apă.
Amestecați feliile de sfeclă roșie cu jumătate din dressing-ul pregătit anterior și așezați-le, în mod egal, pe 2 farfurii. Adăugați frunzele de Mangold sau salată, cuburile de mango rămase și brânza de capră. Stropiți cu restul de dressing. Condimentați cu ienibahar și piper negru proaspăt râșnit și presărați nucile caramelizate.