Carpaccio de sfeclă roșie cu brânză de capră

Carpaccio de sfeclă roșie cu brânză de capră

25 min

Această variantă vegetariană a unui carpaccio poate fi soluția unui starter elegant și plin de culoare.

Carpaccio de sfeclă roșie cu brânză de capră

Ingrediente

Pentru 2 porții.

40 de grame de nuci
1 lingură de miere
200 g sfeclă roșie fiartă, curățată
1 buc mango
1 buc lime
1 linguriță ienibahar întreg
1 linguriță piper negru boabe Fuchs
½ linguriță chilli piper Cayenne măcinat
4 linguri de ulei de măsline
sare, după gust
1 linguriță de miere
80 g frunze de Mangold roșii (sau salată mixtă)
150 g brânză de capră

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2269 kj (542 kcal)
Grăsimi: 38.9 g
din care acizi grași saturați: 8.76 g
Carbohidrați: 39.1 g
din care zaharuri: 33 g
Proteine: 13.8 g
Sare: 0.28 g

Preparare

1

Într-o tigaie încinsă bine, puneți nucile mărunțite împreună cu o lingură de miere și caramelizați amestecând continuu. Apoi, scoateți-le pe o hârtie de copt și lăsați-le să se răcească.

2

Sfecla roșie se taie în rondele cât mai subțiri posibil cu ajutorul unui feliator de legume (tip mandolină) sau cu un cuțit foarte ascuțit. Curățați de coajă bucata de mango și tăiați pulpa în cubulețe. Stoarceți lime-ul. Puneți, într-un blender, sucul de lime împreună cu 4 linguri de mango cubulețe și pasați până obțineți un piure.

3

Zdrobiți boabele de ienibahar și piper negru într-un mojar. Amestecați jumătate din condimentele zdrobite cu chilli piper Cayenne, cu uleiul de măsline, piureul de mango și o linguriță cu miere. Condimentați cu sare, după gust.

4

Spălați frunzele de Mangold sau de salată mixtă și scurgeți-le bine de apă.

5

Amestecați feliile de sfeclă roșie cu jumătate din dressing-ul pregătit anterior și așezați-le, în mod egal, pe 2 farfurii. Adăugați frunzele de Mangold sau salată, cuburile de mango rămase și brânza de capră. Stropiți cu restul de dressing. Condimentați cu ienibahar și piper negru proaspăt râșnit și presărați nucile caramelizate.