Ghimbir
Zingiber officinale

Ghimbir

Ghimbirul este un condiment popular în bucătăriile asiatice.

Aroma ghimbirului

Gustul ghimbirului este iute, fructat și aromatic. Miroase puternic și iute. Proaspăt tăiat, mirosul seamănă cu cel de lămâie. Aroma intensă, caldă, se bazează pe uleiul esențial și pe mineralele conținute de ghimbir.

Utilizarea ghimbirului

Ghimbirul este folosit pentru asezonarea mâncărurilor de curry, a tocănițelor, a cărnii de pui și miel, dar și a peștelui și fructelor de mare. Ghimbirul măcinat intensifică gustul turtei dulci, al orezului cu lapte și al salatelor de fructe. Ceaiul de ghimbir, băutura Ginger Ale, ghimbirului confiat pentru gustare, supa de morcovi cu ghimbir și lapte de nucă de cocos – denotă că acest condiment a sosit de mult în bucătăriile noastre.

Originea și istoria ghimbirului

Este originară din sudul și centrul Asiei. Este cultivată în India, Indonezia, China, Japonia, Australia, America de Sud și Nigeria. De câțiva ani, ghimbirul a experimentat o renaștere și ca plantă medicinală. Este extrem de popular ca aromă în băuturile de toate tipurile și este adesea băut cu lămâie în apă fierbinte.

Gimbirul se armornizează bine cu busuiocul, cardamomul, chilli, coriandrul, piperul cubeb, chimenul, tarhonul, usturoiul, nucșoara, cuișoarele, oregano, rozmarinul, cimbrul și scorțișoara.

Distribuie