Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos) sau la 155°C (coacere cu ventilație/funcția convecție).
Puneți ouăle într-un castron, adăugați pudra de cacao, praful de copt, migdalele, jumătate de boabă de Tonka dată pe răzătoare, zahărul brun și frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie cu paletele pentru aluat.
Turnați aluatul într-o tavă de brioșe unsă în prealabil cu puțin ulei și coaceți în partea de mijloc a cuptorului timp de aproximativ 25 de minute. Scoateți prăjiturile și lăsați-le să se răcească.
Pentru cremă, zdrobiți fin florile de lavandă într-un mojar. Într-un bol, amestecați lavanda cu cafeaua și zahărul pudră până când acesta se dizolvă. Ornați brioșele.
Pentru sosul de căpșuni, tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele. Puneți căpșunile, nucșoara și jumătate din extractul de vanilie într-un recipient înalt și mixați bine cu ajutorul unui mixer vertical.
Serviți acest desert cu sosul de căpșuni.
