Preparare
Spălați prazul și tăiați-l, pe diagonală, în felii groase de 1 cm. Decojiți rutabaga și cartofii și tocați-le cuburi. Curățați și spălați morcovii și ceapa, după care tăiați-le în fâșii subțiri, pe lungime.
Într-o cratiță adâncă, încălziți uleiul și căliți legumele împreună cu lintea, timp de aproximativ 4 minute. Asezonați cu cimbru, usturoi și sare, după gust. Turnați suficientă apă rece astfel încât să fie acoperite legumele. Zdrobiți piperul într-un mojar. Adăugați foile de dafin și 1 1/2 linguriță de piper. Fierbeți totul, acoperit, aproximativ 25 de minute la foc mediu. În acest timp, verificați și îndepărtați spuma care se formează.
Între timp, spălați verdețurile și tocați-le mărunt. Amestecați smântâna cu verdețurile într-un bol. Condimentați cu sare și piperul rămas. Serviți supa de legume împreună cu smântână.
