Preparare
Puneți apa într-o oală. Adăugați scoarța de Chinina. Spălați bine o lămâie, un lime și o portocală și uscați-le. Răzuiți coaja celor 3 citrice cu ajutorul unui peeler pentru fructe. Stoarceți sucul. Adăugați în oală coaja rasă, sucul de lămâie, de lime, de portocală și sarea de lămâie și fierbeți timp de 15 minute. Adăugați sarea de mare, ienibaharul, iarba de lămâie, piperul lung și zahărul. Fierbeți încă 5 minute.
Lăsați amestecul să se răcească timp de aproximativ o oră. Strecurați infuzia printr-o sită deasă, dublată de o pânză pentru strecurat. Apoi, umpleți sticlele sterilizate în prealabil.
Puneți 200 ml de sirop tonic într-o carafă plină cu cuburi de gheață. Spălați lime-ul și portocala rămasă și tăiați-le rondele subțiri. Adăugați-le peste sirop și umpleți carafa cu apă minerală. Amestecați bine și serviți această minunată apa tonică.
Sfat: Siropul tonic poate fi păstrat aproximativ 3 luni în frigider, în recipient închis.