Saltimbocca de pui în crustă de piper, cu mămăligă cremoasă cu hribi și roșii cu scorțișoară

40 min

O combinație surprinzătoare, datorită asocierii roșiilor cu scorțișoara. Alături de Saltimbocca de pui cu piper, acest preparat clasic al bucătăriei italiene este astfel nou interpretat.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

8 frunze proaspete de salvie
8 șnițele de pui a circa 90 g fiecare
8 felii subțiri de Prosciutto di Parma
20 gr hribi uscați
400 ml supă de pui
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
100 gr parmezan proaspăt ras
80 gr mălai
200 ml lapte
100 gr smântână
30 gr unt
sare după gust
1 linguriță piper amestec Fuchs
6 linguri ulei de măsline
500 gr roșii cherry
1 lingură zahăr brun
3 linguri oțet balsamic alb
½ linguriță scorțișoară măcinată Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3686 kj (882 kcal)
Grăsimi: 53 g
Carbohidrați: 27 g
Proteine: 59 g

Preparare

1

Acoperă cu salvie bucățile de carne, înfășoară-le în Prosciutto di Parma, așează-le pe o farfurie si pune-le în frigider.

2

Mărunțește hribii, spală-i puțin și lasă-i să se usuce.

3

Pune într-o oală supa de pui, laptele, smântâna, coaja de lămâie și hribii și fierbe-le. Adaugă mălaiul și lasă să fiarbă timp de 5 minute la foc mic, amestecând continuu.

4

Adaugă parmezanul și untul în mămăligă. La nevoie, mai adaugă și un pic de sare și păstrează mămăliga caldă până la servire.

5

Spală roșiile și îndepărtează-le codițele. Încinge 4 linguri de ulei într-o tigaie și prăjește bine roșiile, adaugă zahărul și caramelizează-le ușor. Stinge-le cu oțet balsamic și lăsa-le să fiarbă înăbușit timp de două minute. Condimentează roșiile cu sare, scorțișoară și jumătate din piperul amestec și păstrează-le calde.

6

Încinge restul de ulei într-o tigaie, prăjește puiul timp de 3-4 minute și condimentează cu restul de piper și sare.