Risotto cu căpșuni și șalău prăjit

35 min

Acest risotto cu căpșuni devine, prin adaosul de mascarpone, deosebit de cremos și surprinde printr-o simfonie de arome.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

4 bucăți de ceapă eșalotă
1 linguriță boabe de ienupăr
500 g căpșuni
1 portocală
100 g parmezan
80 g unt
300 g orez pentru risotto
200 ml vin alb
1 linguriță piper amestec marunțit Fuchs
sare după gust
800 ml supă fond de legume
600 g file de șalău
2 linguri ulei de măsline
150 g mascarpone

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3260 kj (778 kcal)
Grăsimi: 29.2 g
din care acizi grași saturați: 14.7 g
Carbohidrați: 71.8 g
din care zaharuri: 3.3 g
Proteine: 46.3 g
Sare: 1 g

Preparare

1

Curățați ceapa și tocați-o fin. Zdrobiți într-un mojar boabele de ienupăr. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în felii. Stoarceți sucul de portocală. Răzuiți parmezanul.

2

Topiți 40 de g de unt într-o tigaie. Căliți ceapa la foc mediu până devine transparentă. Adăugați orezul și boabele de ienupăr și mai căliți, amestecând continuu, 2- 3 minute. Stingeți cu vin alb și reduceți focul. Amestecați continuu până când orezul a absorbit tot vinul. Treptat adăugați fondul de legume și sucul de portocale și fierbeți orezul încă 18-20 de minute, amestecând din când în când. Condimentați cu sare și piper amestec.

3

Porționați în patru bucăți fileul de șalău. Într-o tigaie încăpătoare încingeți 40 de grame de unt și 2 linguri de ulei de măsline. Prăjiți bucățile de șalău timp de 3-4 minute, întorcându-le pe toate părțile. Condimentați cu sare si piper amestec.

4

Adăugați în risotto, cu grijă, parmezanul, mascarpone și două treimi din căpșuni.

5

Aranjați pe farfurii șalăul prăjit, alături de risotto și restul de căpșuni.