Amestec de nuci și curry

Amestec de nuci și curry

15 min

Pregătește propria ta gustare crocantă și ușor picantă. Mixul de nuci condimentate cu Ras el Hanout, curry și chilli este un preparat potrivit pentru petreceri sau o seară de film cu prietenii.

Amestec de nuci și curry

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 albuș de ou
1 linguriță de sare de mare Fuchs
2 lingurițe curry Fuchs
½ linguriță de Ras el Hanout Fuchs
un vârf de cuțit de chilli piper Cayenne
½ lime
250 g de mix de nuci cu migdale, caju, alune

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1699 kj (406 kcal)
Grăsimi: 32.3 g
din care acizi grași saturați: 6.91 g
Carbohidrați: 19.5 g
din care zaharuri: 10.3 g
Proteine: 12.3 g
Sare: 1.56 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos) sau la 160°C (coacere cu ventilație/funcția convecție).

2

Bateți albușul spumă cu puțină sare. Adăugați condimentele, sucul de lime și amestecați ușor cu o spatulă. Puneți mixul de nuci și amestecați bine astfel încât acestea să fie acoperite uniform de compoziția obținută (albușul condimentat).

Sfat: Albușurile se bat spumă mult mai ușor dacă sunt la temperatura camerei.

3

Distribuiți mixul de nuci, alune, cajun și migdale într-o tavă tapetată cu hârtie, într-un strat cât mai subțire. Introduceți tava în cuptorul încins pentru aproximativ 6 minute.

4

Scoateți tava, presărați sare, amestecați și dați din nou la cuptor pentru încă 6-8 minute (este gata în momentul în care nucile capătă o culoare maro-aurie). Lăsați mixul de nuci să se răcească, devenind astfel crocant.